Vi er fortsatt minst et år unna (2015) fra å kunne se ut utvalg av 4K kameraer da mange produsenter som lanserer sine 4K produkter har kun demo-produkter å vise til. Dette er problem #1, for uten utrulling av produktene kommer naturligvis det ingen produkter i markedet.

Sony har ved 2 anledninger i løpet av de siste månedene presentert sine 4K kameraer ved å putte en camcorder i en overvåkningskamerakasse.

«My organisation, Sony, demonstrated the potential for 4K at ISC West, and is set to showcase this in London at IFSEC 2014.»

Ikke så mye å hoppe i taket for når de snakker om å demonstrere potensialet uten å vise konkrete produkter.

Det er flere årsaker til at utrullingen går tregt:

  1. Dårlige egenskaper ved lite lys, ikke bare på grunn av fler pixler, men også på grunn av begrensninger i hvor mange pixler man klarer å bildebehandle / gain control.
  2. Svært få linser som takler 4K oppløsninger og frykt for at 4K kameraer ikke klarer å leve opp til forventningene da det blir kostbart å produsere gode 4K linser.
  3. Ingen ekte WDR (Wide Dynamic Range).
  4. 2x til 4x mer båndbredde / kostnader forbundet med lagring sammenlignet med 1080p.
  5. Vesentlig dyrere enn 1080p kameraer

Disse problemene har vi sett før, da HD kameraer ble introdusert i 2008 / 2009. Disse problemene blir også løst for 4K kameraer i løpet av de neste 5 årene. Men i løpet av den nærmeste fremtid vil vi sansynligvis se 4K kameraer med store begrensninger.