Kameraene skiller seg på mange områder. Utseendemessig er kameraene av typen: Dome, Mini Dome, Bullet og Box.

5 Mega Pixler

5MP brikkene gir deg de mest detaljrike bildene og tilbyr overlegen oppløsning. Hvis kameraet jobber under krevende forhold er det mulig å operere disse kameraene i 3MP modus ved at man slår sammen små pixler til større pixler (Binning) for å utnytte mest mulig av arealet. Så har man rene 3MP brikker som er et veldig bra valg og 1.3MP brikker som er optimalisert på å være lysfølsomme. Merk at det finnes også et hav av 1.3MP bildebrikker som ikke er spesielt gode på noen ting. Andre er direkte dårlige. Her gjelder det å velge med omhu. Den jobben har vi gjort for deg. Vi tilbyr kameraer kun med de beste egenskapene i sin klasse.

securitycam-chipsize

Kameratype: Dome

Det mest populære kamerahuset er såkalt Dome. Det er en glasskuppel som sitter i en metallkasse. Kameraet inne i denne kuppelen kan roteres rundt 3 akser som gjør at kameraet kan henge på veggen eller henge i taket, gjerne også skråtak og du får alltid justert slik at kamera filmer det du ønsker. Så finnes det en design som ligner på Dome, men der glasset foran linsa er helt flat. Pga. noe mindre plass så kan disse justeres rundt kun 2 akser og da må kamera som oftest henge i tak, som i tillegg er vannrett.

securitycam-dome-type

Kameratype: Eye-ball Dome

Disse er ganske like dome-typen, men er noe mindre. Finnes både for utendørsbruk og innendørsbruk. For innendørsbruk har de ofte plaskapsling. Kameraene er kompakte og solide/robuste. Tåler en del slag/hærverk. Fordelen i forhold til Dome er at her er glasset helt flatt og dessuten to-delt, slik at IR-lyset ikke smitter over til linsa.

securitycam-dome-type

Kameratype: Bullet

En annen veldig populær design er såkalte Bullet-kameraer. Der har man flyttet opphenget helt bakerst i kameraet og det er enkelt å justere lengden på kamerahuset så man får plass til alt som man ønsker å ha der inne (minnekort, PoE, varmeelement og vifte for ekstremt tøffe miljøer, Wifi, GSM-kort)

securitycam-bullet-type

Kameratype: Box

Den siste populære designen er såkalte Box-kameraer. Disse brukes innedørs og mangler en beskyttende metallkasse rundt kameraet. Det gjør at de blir noe mindre samtidig som de kan ha mange tillegsfunksjoner. Dessuten kommer de også ofte uten linse og man står fritt til å velge den best egnede linsa til det som kameraet skal overvåke. Siden linsa sitter utenpå kameraer så er det lett å finne eksotiske linser som varierer i størrelse

securitycam-box-type